Volg mij:

Je eigen pad volgen

Lente en de kracht van waarheid

Hoera!

De lente is begonnen. Dat had je vast al gemerkt. Al is het maar omdat ik niet de enige ben die daar een blog over schrijft. Sterker nog de blogjes, berichtjes en artikelen over de lente vliegen je om de oren. Alsof het jaarlijks terugkeren van hetzelfde seizoen nou zo’n enorme bijzonderheid is dat we daar met zijn allen massaal over moeten schrijven.
En toch voel ook ik de behoefte om een bijdrage te leveren aan het vermelden van de start van het groeiseizoen.

Wakker worden

Gewoon omdat ik voel hoe fijn het is dat de dagen weer langer worden. Dat de krokussen en narcissen weer in volle kleur staan en dat mijn zomerkleren binnenkort weer uit de opbergdoos en in mijn klerenkast gelegd kunnen worden.
Waar staat de lente voor? Ik denk vooral voor groeien, nieuwe energie, geboorte ook. Tijd om wakker te worden dus en aan de slag te gaan met wat er ook maar heeft liggen broeden de afgelopen maanden.

Onvervalst leven

Wat ik ook uit de grond zie schieten behalve krokussen en lente-blogs zijn advertenties, initiatieven, cursussen etcetera om te stoppen of minderen met alcohol.
Misschien komt dat omdat ik zelf trainingen geef voor mensen die iets aan hun drankgebruik willen veranderen. Ik vind het een boeiend onderwerp en zie het meteen overal. Het valt me op. Niet drinken, een periode of voorgoed het is Up and Coming.
En dat is een goeie zaak. Niet alleen omdat we steeds meer weten over de negatieve gevolgen die het regelmatig drinken van alcohol nou eenmaal heeft, maar ook omdat steeds meer mensen graag een levensstijl willen waarin ze alles puur en onvervalst mee kunnen maken.
Groots en meeslepend leven. Maar dan zonder de kater.

De kracht van waarheid

Hoe vind je nou je weg tussen al die challenges en online trainingen? Stel je wilt iets aan je alcohol gebruik veranderen hoe pak je het dan het beste aan? Ik denk op de spannende manier. In twee dagen, in een groep en live. Waarom, hoor ik je denken? Omdat je dan meteen met je billen bloot gaat? Nou dat niet alleen. Het fijne aan een groep is dat je meteen merkt dat je niet de enige bent. Je ziet dat er meer mensen zijn die, net als jij, op één of andere manier iets met drank hebben. En dat geeft herkenning en steun.
Bovendien is een groep een heel mooie spiegel. Super spannend is dat. Ik ervaarde het zelf toen ik in de ‘stoppen met alcohol’ groep zat. Ik voelde me niet meer alleen en door eindelijk te delen wat ik al zolang voor mezelf had gehouden, de dingen waarvoor ik mij schaamde, of alles wat ik stiekem deed. Daardoor kon ik erkennen wat waar was voor mij. Toen de waarheid eenmaal erkend was, was het een kleine stap naar verandering.

Doe je mee?

Wil jij ook graag veranderen? Je niet meer hoeven schamen voor wie je bent of wat je doet? Wil je echt onderzoeken waar alcohol jou bij weghoudt? Dan is de training Vrij van Alcohol zeker iets voor jou.

Trek de stoute schoenen aan! Inschrijven kan nog tot 30 maart. Dan ben je er last minute bij.
En wordt deze lente voor jou misschien wel een wedergeboorte!

← Terug naar overzicht

Referenties

Vanaf de eerste minuut straalden jullie vertrouwen, gelijkwaardigheid en (ervarings)deskundigheid uit. Dat het niet de hele tijd over alcohol gaat maar over de reden van alcoholgebruik vindt ik sterk… Ik heb mezelf kunnen aankijken kunnen delen, echt voelen en daardoor ben ik, mede dankzij de anderen, iets met mezelf aangegaan.

(Hermien, deelnemer weekend Vrij van Alcohol)

Mariëtte

“De laatste oefening is me het meeste bijgebleven. Dat was een ontmoeting met mijn schaduwkant. Doodeng vond ik dat. Maar de bijbehorende oefening bood me inzicht en gaf lucht.”

Mariëtte, schrijfster

Renee

“Zoals je mij gecoacht hebt was heel professioneel, je hebt me echt dingen laten zien waar ik normaal niet kijk.”

Renee Musch, senior consultant

Mariette

“Ik heb onze gesprekken als heel prettig ervaren, voor mij waren het echt uitjes, met de trein naar Amersfoort, op de fiets naar jou en met nieuwe gedachten en inzichten weer terug. Warm, menselijk, eenvoudig, opbeurend.”

Mariëtte, schrijfster

Ina

“Ik heb de coaching van Henriette als uitstekend en liefdevol ervaren. Ik ben heel dankbaar voor de sessies waarin ik geleerd heb  hoe ik mijn leven kan inrichten zonder alcohol te gebruiken. Ik kan nu met mijn partner praten over belangrijke onderwerpen als liefde en dood. Dat is heel waardevol voor onze relatie.”

Ina (65), gepensioneerd

De training Vrij van Alcohol heeft mij opgeleverd dat ik nu weet dat alcohol geen goede vriend is en dat ik sterk genoeg ben om het leven leuk te maken zonder. Het belangrijkste inzicht was dat ik niet alleen ben. Ik besef nu dat ik zelf antwoord kan geven op moeilijke vragen. Ik heb er vertrouwen in dat ik goede tools heb gekregen waar ik mee verder kan.

(Ada, deelnemer weekend Vrij van Alcohol)

Carina

” Ik voelde me prettig en op mijn gemak bij Henriette, zodat ik me gemakkelijk kon openstellen en dingen kon delen. De oefeningen sloten goed aan bij het onderwerp wat we die dag bespraken.”

Carina (23), student

Ik vind de naam Vrij van Alcohol goed gekozen het brengt bij mij meteen wat teweeg: opluchting, een diepe ademhaling en zin in onafhankelijkheid.

(Hermien, deelnemer weekend Vrij van Alcohol)

Carina

” Soms kom ik niet helemaal uit mijn woorden, of heb ik even tijd nodig om na te denken. Die tijd kreeg ik altijd van jou, heel fijn hoe geduldig en begripvol je reageert.”

Carina (23), student

Het programma biedt een prettige mogelijkheid om over je eigen angsten en verlangens na te denken. Je contact met alcohol hoort daar ook bij, het is dus breder dan leren om minder/ niet meer te drinken. Ik zou deze training dus zeker aanraden.

(Ada, deelnemer weekend Vrij van Alcohol)