Volg mij:

zij leerden het leven omarmen

Je eigen pad volgen

Coaching

Zou jij graag willen ontdekken wie je helemaal bent? Of voel je je vaak onzeker over jezelf? Misschien merk je juist dat je regelmatig kritiek hebt op anderen, of heb je er genoeg van dat anderen over jouw grenzen heen gaan.

Zou je wat trotser op jezelf willen zijn en minder last willen hebben van schaamte- of schuldgevoelens?

Deze gevoelens en gedachten hebben allemaal te maken met bewustwording en het verlangen  jezelf te zijn in relatie tot anderen.  Om helemaal jezelf te kunnen zijn heb je bepaalde aangeleerde patronen in jezelf aan te kijken en te integreren. Dit is een proces en dat proces kun je tijdens een coach traject aangaan. Tijdens een aantal sessies in mijn praktijk in Amersfoort, zetten we samen op een rijtje wat jij nodig hebt om jouw patronen te doorbreken. Je krijgt meer zicht op wie je helemaal bent. En zo leer je het leven omarmen met alles wat er is.

“Beter een heel mens dan een goed mens.”  

(Carl Jung)


Mijn coaching

Coaching is een vorm van individuele begeleiding waarbij ik ervan uitga dat jij diep van binnen precies weet waar jouw kracht en inspiratiebronnen liggen.  Meestal zijn vijf tot tien sessies voldoende om veranderingen in te zetten en jezelf eigen te maken wat jij geleerd hebt.

Ik ben warm en rustig in het contact. Ik hou ervan om dingen niet moeilijker te maken dan ze zijn en ben serieus met een vrolijke noot. Dat maakt mijn sessies verhelderend en verdiepend maar niet zwaar.

Familie opstellingen of lichaamsgericht werken kunnen ook onderdeel zijn van de coaching. Daarbij maak ik regelmatig gebruik van muziek, gedichten en verhalen. Door de oefeningen en de gesprekken krijg je handvatten om je verder te ontwikkelen. Zo kun jij jouw eigen grootsheid gaan zien en worden wie jij helemaal bent.

Een coachtraject begint altijd met een eerste gesprek, waarin we jouw vraag verhelderen. Daarna maak ik een inschatting van de hoeveelheid sessies die nodig zijn en doe ik een voorstel. De bedoeling is uiteindelijk dat jij doelgericht kunt gaan toewerken naar een verandering of verdieping.

 

Ik ben aangesloten bij de Ethische gedragscode van Phoenix Opleidingen, dit houdt in dat ik bijscholing volg en dat ik mij verbonden heb aan de vijf peilers van Phoenix, te weten: Autonomie, Identiteit, Heelheid, Zingeving en Integratie.

Wil je meer weten? Neem dan contact op

Referenties

De training Vrij van Alcohol heeft mij opgeleverd dat ik nu weet dat alcohol geen goede vriend is en dat ik sterk genoeg ben om het leven leuk te maken zonder. Het belangrijkste inzicht was dat ik niet alleen ben. Ik besef nu dat ik zelf antwoord kan geven op moeilijke vragen. Ik heb er vertrouwen in dat ik goede tools heb gekregen waar ik mee verder kan.

(Ada, deelnemer weekend Vrij van Alcohol)

Mariette

“Ik heb onze gesprekken als heel prettig ervaren, voor mij waren het echt uitjes, met de trein naar Amersfoort, op de fiets naar jou en met nieuwe gedachten en inzichten weer terug. Warm, menselijk, eenvoudig, opbeurend.”

Mariëtte, schrijfster

Carina

” Ik voelde me prettig en op mijn gemak bij Henriette, zodat ik me gemakkelijk kon openstellen en dingen kon delen. De oefeningen sloten goed aan bij het onderwerp wat we die dag bespraken.”

Carina (23), student

Mariëtte

“De laatste oefening is me het meeste bijgebleven. Dat was een ontmoeting met mijn schaduwkant. Doodeng vond ik dat. Maar de bijbehorende oefening bood me inzicht en gaf lucht.”

Mariëtte, schrijfster

Ik vind de naam Vrij van Alcohol goed gekozen het brengt bij mij meteen wat teweeg: opluchting, een diepe ademhaling en zin in onafhankelijkheid.

(Hermien, deelnemer weekend Vrij van Alcohol)

Ina

“Ik heb de coaching van Henriette als uitstekend en liefdevol ervaren. Ik ben heel dankbaar voor de sessies waarin ik geleerd heb  hoe ik mijn leven kan inrichten zonder alcohol te gebruiken. Ik kan nu met mijn partner praten over belangrijke onderwerpen als liefde en dood. Dat is heel waardevol voor onze relatie.”

Ina (65), gepensioneerd

Het programma biedt een prettige mogelijkheid om over je eigen angsten en verlangens na te denken. Je contact met alcohol hoort daar ook bij, het is dus breder dan leren om minder/ niet meer te drinken. Ik zou deze training dus zeker aanraden.

(Ada, deelnemer weekend Vrij van Alcohol)

Renee

“Zoals je mij gecoacht hebt was heel professioneel, je hebt me echt dingen laten zien waar ik normaal niet kijk.”

Renee Musch, senior consultant

Carina

” Soms kom ik niet helemaal uit mijn woorden, of heb ik even tijd nodig om na te denken. Die tijd kreeg ik altijd van jou, heel fijn hoe geduldig en begripvol je reageert.”

Carina (23), student

Vanaf de eerste minuut straalden jullie vertrouwen, gelijkwaardigheid en (ervarings)deskundigheid uit. Dat het niet de hele tijd over alcohol gaat maar over de reden van alcoholgebruik vindt ik sterk… Ik heb mezelf kunnen aankijken kunnen delen, echt voelen en daardoor ben ik, mede dankzij de anderen, iets met mezelf aangegaan.

(Hermien, deelnemer weekend Vrij van Alcohol)