Volg mij:

Je eigen pad volgen

Tevoorschijn komen: een nieuw begin.

Eindelijk is het zover. Na vele maanden schrijven, knippen, plakken en schuiven  is mijn digitale visitekaartje klaar. Dit is  voor mij een belangrijke stap: ik ga iets nieuws beginnen. Deze website is daar slechts het uiterlijke resultaat van maar het proces dat eraan voorafging duurde een paar jaar.

Wat er eerst was

Het begon allemaal rond mijn veertigste. Ik had het gevoel dat ik alles wel gezien had in het werk dat ik deed en vroeg me af: is dit het nou? Ergens was ik nog best tevreden met mijn werk als logopedist, maar toch had ik het gevoel dat er iets miste. Ook in mijn privé-leven wilde ik het één en ander veranderen. Ik stopte na een aantal jaar gesteggel met het drinken van alcohol en ging me verdiepen in mezelf.

Levensscript

Ik ging de driejarige opleiding doen bij Phoenix. In die drie jaar verruimde mijn blik op mezelf. Ik vond het heel interessant om te leren over het levensscript. Een overlevingsstrategie die we ons als kind eigen maken om gezien, gehoord en erkend te worden. Als oudste dochter in ons gezin leerde ik goed aanvoelen wat anderen nodig hebben en ik bewaakte de harmonie in het gezin. Dat is een mooie kwaliteit en het is vanuit dat perspectief niet gek dat ik later een beroep koos in de zorg.

Spannend

Maar altijd alleen voor anderen zorgen en het anderen naar de zin maken ging op den duur ten koste van mijzelf. Meer eigen regie pakken en meer doen wat ik zelf voel zonder daarbij eerst te kijken of iedereen nog tevreden is, dat is de klus die ik te doen had. Het geeft een hoop energie en het is ook spannend om anders naar buiten te komen.

Kom tevoorschijn

De afgelopen drie jaar ben ik steeds meer tevoorschijn gaan komen. Nog steeds wil ik heel graag anderen helpen. Maar nu niet meer vanuit de noodzaak om gezien en erkend te worden maar omdat ik het zo gaaf vind anderen  te laten ervaren wie ze zijn. Het geeft veel voldoening als je meer gaat handelen vanuit wie je helemaal bent en niet alleen vanuit een levensplan wat je ooit, toen je klein was, voor jezelf hebt vastgesteld. Dat noemen we autonomie. Zichtbaar worden en mezelf aan de wereld laten zien is dus de volgende stap in mijn proces, en jou welkom heten, welkom met alles wie jij bent. Ik hoop je snel te mogen begroeten.

Wil jij je ontwikkelen op persoonlijk vlak of ben je geïnteresseerd in onderwerpen als levensscript? Het boek “Dit ben ik!” van Dieuwke Koopmans gaat daarover en is een toegankelijk boek om kennis te maken met transactionele analyse.

Je bent natuurlijk meer dan welkom om in een aantal sessies uit te zoeken wat je drijfveren zijn  en waar je belemmeringen zitten. Klik hier als je meer wilt weten over mijn coaching.

 

← Terug naar overzicht

Referenties

Carina

” Ik voelde me prettig en op mijn gemak bij Henriette, zodat ik me gemakkelijk kon openstellen en dingen kon delen. De oefeningen sloten goed aan bij het onderwerp wat we die dag bespraken.”

Carina (23), student

Ik vind de naam Vrij van Alcohol goed gekozen het brengt bij mij meteen wat teweeg: opluchting, een diepe ademhaling en zin in onafhankelijkheid.

(Hermien, deelnemer weekend Vrij van Alcohol)

Vanaf de eerste minuut straalden jullie vertrouwen, gelijkwaardigheid en (ervarings)deskundigheid uit. Dat het niet de hele tijd over alcohol gaat maar over de reden van alcoholgebruik vindt ik sterk… Ik heb mezelf kunnen aankijken kunnen delen, echt voelen en daardoor ben ik, mede dankzij de anderen, iets met mezelf aangegaan.

(Hermien, deelnemer weekend Vrij van Alcohol)

Carina

” Soms kom ik niet helemaal uit mijn woorden, of heb ik even tijd nodig om na te denken. Die tijd kreeg ik altijd van jou, heel fijn hoe geduldig en begripvol je reageert.”

Carina (23), student

De training Vrij van Alcohol heeft mij opgeleverd dat ik nu weet dat alcohol geen goede vriend is en dat ik sterk genoeg ben om het leven leuk te maken zonder. Het belangrijkste inzicht was dat ik niet alleen ben. Ik besef nu dat ik zelf antwoord kan geven op moeilijke vragen. Ik heb er vertrouwen in dat ik goede tools heb gekregen waar ik mee verder kan.

(Ada, deelnemer weekend Vrij van Alcohol)

Mariëtte

“De laatste oefening is me het meeste bijgebleven. Dat was een ontmoeting met mijn schaduwkant. Doodeng vond ik dat. Maar de bijbehorende oefening bood me inzicht en gaf lucht.”

Mariëtte, schrijfster

Mariette

“Ik heb onze gesprekken als heel prettig ervaren, voor mij waren het echt uitjes, met de trein naar Amersfoort, op de fiets naar jou en met nieuwe gedachten en inzichten weer terug. Warm, menselijk, eenvoudig, opbeurend.”

Mariëtte, schrijfster

Renee

“Zoals je mij gecoacht hebt was heel professioneel, je hebt me echt dingen laten zien waar ik normaal niet kijk.”

Renee Musch, senior consultant

Het programma biedt een prettige mogelijkheid om over je eigen angsten en verlangens na te denken. Je contact met alcohol hoort daar ook bij, het is dus breder dan leren om minder/ niet meer te drinken. Ik zou deze training dus zeker aanraden.

(Ada, deelnemer weekend Vrij van Alcohol)

Ina

“Ik heb de coaching van Henriette als uitstekend en liefdevol ervaren. Ik ben heel dankbaar voor de sessies waarin ik geleerd heb  hoe ik mijn leven kan inrichten zonder alcohol te gebruiken. Ik kan nu met mijn partner praten over belangrijke onderwerpen als liefde en dood. Dat is heel waardevol voor onze relatie.”

Ina (65), gepensioneerd